Jeugdbeschermer Advizo 01-11-2023

 1. Vacatures Ter Apel
 2. Jeugdbeschermer Advizo 01-11-2023

Werken in Ter Apel

 

Introductie vacature 

SKJ-registratie - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd Advizo Academy

Advizo is per direct op zoek naar kandidaten voor de functie van:

Jeugdbeschermer AMV

23 okt. 2023 geplaatst

Heb jij hart voor de jeugdzorg én de juiste motivatie? Dan zoeken wij jou! Lees onderstaande vacature en solliciteer snel.

Jeugdbeschermer AMV

Ter Apel

€3065.59 - €4605.45

28 - 36 uur

Dit wordt jouw functie:

Als jeugdbeschermer van Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV) kom jij op voor de belangen van de jongeren bij het doorlopen van de asielprocedure en tijdens hun verblijf in Nederland. Want ook jongeren die hier niet zijn geboren of zijn opgegroeid, dienen onder gezag te staan van een wettelijk vertegenwoordiger. Voor de jongeren die zonder ouder in Nederland asiel aanvragen, voorzie jij vanuit de Gecertificeerde Instelling middels (tijdelijke) voogdij in het gezag.


Als amv's in Nederland aankomen, worden ze aangemeld bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Hier hebben zij de eerste kennismaking met de jeugdbescherming. Bij het aanmeldcentrum worden de jongeren onder voogdij gesteld en kortdurend begeleid. De jongeren komen hier in contact met andere organisaties voor de registratie en voor het aanmeldgehoor/kennismakingsgesprek. Vanuit het aanmeldcentrum worden de jongeren vervolgens overgeplaatst naar een van de COA-locaties in het land of andere vormen van opvang, waar collega-jeugdbeschermers de begeleiding en het contact met de jongeren overnemen.


Als jeugdbeschermer AMV begeleidt jij de jongeren in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid, met betrokkenheid en respect voor de eigen culturele achtergrond van de jongeren. Je neemt de verantwoordelijkheid over de veiligheid van de jongeren op je en zorgt ervoor dat je omstandigheden realiseert m.b.t. opvangsituatie. Je werkt vanuit de missie dat een jongere zelfredzaam en zelfstandig is wanneer hij/zij de leeftijd van 18 jaar bereikt en de begeleiding is gericht op perspectief. Dit kan integratie in de Nederlandse samenleving betekenen of terugkeer naar land van herkomst. Je werkt daarbij aan het versterken van de veerkracht van de jongeren. Door jouw kennis en ervaring/affiniteit met andere culturen, weet jij je goed te verplaatsen in en respectvol om te gaan met de culturele achtergrond van de jongeren.


De aanmeldgehoren en kennismakingsgesprekken vinden bij het aanmeldcentrum ook in het weekend plaats. Dit betekent dat je twee keer per maand in het weekend zal werken.


Als jeugdbeschermer ga je:

 • Voogdij-intakes uitvoeren;
 • Jongeren ondersteunen bij de (aanmeld)gehoren met IND;
 • Signaleren en herkennen van slachtoffers van mensenhandel;
 • Begeleiden en behartigen belangen van de jongeren;
 • Voorlichting geven aan de jongeren over o.a. asielprocedure;
 • Overleggen met ketenpartners actief op Ter Apel;
 • Het voortgangsproces van procedure van de jongeren bewaken;
 • Specialistische hulpverlening in gang zetten wanneer dit nodig is;
 • Coördinatie en monitoren van de eventuele inzet van hulpverlening voor de jongeren.

Dit krijg je:

 • Salaris volgens schaal 10 van CAO Jeugdzorg: tussen € 3.065,59 en € 4.605,45 bij een fulltime dienstverband (36 uur per week);
 • Gunstige reiskostenvergoeding voor woon-/werkverkeer;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Laptop en mobiele telefoon van de opdrachtgever;
 • Het gaat om een tijdelijk contract, bij goed functioneren heb je uitzicht op overname door de opdrachtgever.

Advizo hielp al vele anderen:

Door de hulp van Advizo heb ik eindelijk de overstap kunnen maken naar de jeugdzorg! Zij hebben mij heel goed weten te matchen met een organisatie en functie waar ik zelf nog nooit aan had gedacht. Ik heb de medewerkers (Berber en Melissa) ...

Dit heb je:

 • Een (bijna) afgeronde hbo- of wo- opleiding waarmee een SKJ-registratie mogelijk is, bijvoorbeeld Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek, Orthopedagogiek of Psychologie;
 • Een SKJ-registratie (of de mogelijkheid om je te registeren);
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening en/of met de doelgroep AMV;
 • Kennis van de wet- en regelgeving m.b.t. Jeugdbescherming, zowel in vrijwillig als justitieel kader;
 • Kennis van en inzicht in de problematiek en culturele achtergrond van de doelgroep;
 • Een rijbewijs en eigen vervoer.

Ben jij geschikt als Jeugdbeschermer?

Twijfel je nog of je geschikt bent voor een functie als jeugdbeschermer, laat dat je vooral niet tegenhouden om te solliciteren! Heb je de juiste werkervaring in de jeugdzorg, dan geven wij jou graag de kans om je te ontwikkelen tot jeugdbeschermer. De belangrijkste persoonlijke eigenschappen waar we verder op letten zijn:

 • Je bent empathisch, stressbestendig, en professioneel;
 • Je werkt planmatig, waardoor je goed het overzicht houdt over jouw caseload;
 • Je kunt goed reflecteren over je handelen;
 • Je deinst niet terug voor pittige situaties, sterker nog: daar haal jij jouw uitdaging uit;
 • Je bent doortastend en durft zwaarwegende beslissingen te nemen.

Je staat er niet alleen voor

Bij Advizo krijg je altijd de juiste begeleiding en ondersteuning om als Jeugdbeschermer je plek te vinden. We bieden je vaste contactmomenten die in het teken staan van persoonlijke ontwikkeling. Ook word je als professional automatisch onderdeel van de Advizo Academy, waardoor je altijd up-to-date blijft in je vakgebied en prettig kunt blijven werken.


Vul het sollicitatieformulier in, of neem contact op met en stel direct al je vragen. Ook als je nog twijfels hebt: gewoon doen. We spreken je graag!

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdbeschermer
Indicatie salaris (min – max]3065 – 4605
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)28 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractTijdelijk
BrancheOverig
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://advizo.nl/advizo-jeugdzorg/diensten/jeugdzorg-vacatures/jeugdbeschermer-amv-aanmeldcentrum

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitterapel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Ter Apel en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.