Instructeur Lichamelijke Opvoeding Dienst Justitiële Inrichtingen 17-01-2024

 1. Vacatures Ter Apel
 2. Instructeur Lichamelijke Opvoeding Dienst Justitiële Inrichtingen 17-01-2024

Werken in Ter Apel

 

Introductie vacature 

Instructeur lichamelijke opvoeding

Heb jij passie voor sport en wil je bijdragen aan de positieve impact die sport heeft op gevangenen? Wij zoeken een dynamische lichamelijke opvoeding instructeur voor de Penitentiaire Inrichting Ter Apel. Jouw rol is essentieel in het samenbrengen van individuen en het bevorderen van zowel fysieke als mentale gezondheid, wat cruciaal is voor het detentieproces.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: MBO - 4 Reageren voor: 09-02-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Copy Link

Heb jij passie voor sport en wil je bijdragen aan de positieve impact die sport heeft op gevangenen? Wij zoeken een dynamische lichamelijke opvoeding instructeur voor de Penitentiaire Inrichting Ter Apel. Jouw rol is essentieel in het samenbrengen van individuen en het bevorderen van zowel fysieke als mentale gezondheid, wat cruciaal is voor het detentieproces.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: MBO - 4 Reageren voor: 09-02-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


Van penitentiaire inrichtingen en justitiële jeugdinrichtingen tot detentiecentra en tbs-klinieken: zo'n 16.000 collega's van DJI zijn elke dag bezig met de uitvoering van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen die door de rechter zijn opgelegd. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. De menselijke maat, de veiligheid bewaren, een goede verzorging, een zinvolle dagbesteding, bevorderen van de zelfredzaamheid en de ondersteuning bij de voorbereiding van de terugkeer naar de maatschappij vragen om jouw kennis en kunde.

Dit ga je doen


Je rol is veelzijdig met een focus op beweging. Je verzorgt lichamelijke oefeningen, waaronder fitness, spelsporten en conditietrainingen voor zowel groepen als individuele gedetineerden. Daarnaast draag je zorg voor de fysieke gezondheid van collega's. Je bent verantwoordelijk voor het motiveren en activeren van zowel gevangenen als medewerkers van de inrichting.
Indien nodig, ontwikkel je aangepaste oefenprogramma's voor gedetineerden met specifieke medische behoeften. Je organiseert ook sportactiviteiten en zorgt voor de fysieke veiligheid tijdens deze activiteiten, waarbij je corrigerend optreedt bij conflicten of gedragsproblemen. Je observeert en rapporteert over de inzet, het gedrag en de motivatie van gedetineerden.
Als instructeur draag je bij aan de fysieke en mentale weerbaarheid van PI-medewerkers, traint hen in zelfverdedigingstechnieken en bewaakt hun fysieke veiligheid. Je voert fitheid- en weerbaarheidstoetsen uit en adviseert over de resultaten. Je bent betrokken bij het onderhouden van sportmaterialen en -apparatuur en het coördineren van het schoonhouden van sportfaciliteiten.
Als kandidaat beschik je over uitstekende motorische vaardigheden, ben je in staat zowel in teamverband als zelfstandig te werken en heb je een sterke professionele integriteit. Je bent besluitvaardig, standvastig en oplettend.

Dit neem je mee

 • Mbo+- of hbo-niveau.
 • Afgeronde mbo 4-opleiding in sport en bewegen, CIOS, of academie voor lichamelijke opvoeding.
 • Erkende kwalificaties in spelsporten, zelfverdediging en fitness.
 • Kennis van spelsporten, zelfverdediging, fitness, weerbaarheidstrainingen, sportmaterialen en -apparatuur.
 • Bereidheid om incidenteel op zaterdagen te werken.

Jouw Sterke Punten:

 • Didactische vaardigheden, omgang met culturele diversiteit en groepsdynamica.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Teamgericht, professioneel integriteit, besluitvaardigheid en oog voor detail.
 • Energie en humor.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 08 - max. Schaal 08
 • Maandsalaris - min. €2.945,00 - max. €3.954,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 36
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer 'binnen' mee met wat er 'buiten' gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSportinstructeur
Indicatie salaris (min – max]2945 – 3954
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdji.nl/vacature/begeleiding-en-bewaring/instructeur-lichamelijke-opvoeding-49066

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitterapel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Ter Apel en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.