Casemanager i Dienst Justitiële Inrichtingen 13-12-2023

 1. Vacatures Ter Apel
 2. Casemanager i Dienst Justitiële Inrichtingen 13-12-2023

Werken in Ter Apel

 

Introductie vacature 

Casemanager I-home

Gedetineerden helpen om succesvol terug te keren in de samenleving waar ze verblijfsrecht hebben, dat is wat jij gaat doen als casemanager bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Ter Apel. Je ondersteunt bij het detentie en re-integratieproces van gedetineerden met als doel: ervoor zorgen dat de kans op recidive zo klein mogelijk is.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 27 - 27 Maandsalaris: € 2.902 - € 3.896 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 02-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Copy Link

Gedetineerden helpen om succesvol terug te keren in de samenleving waar ze verblijfsrecht hebben, dat is wat jij gaat doen als casemanager bij de Penitentiaire Inrichting (PI) in Ter Apel. Je ondersteunt bij het detentie en re-integratieproces van gedetineerden met als doel: ervoor zorgen dat de kans op recidive zo klein mogelijk is.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 27 - 27 Maandsalaris: € 2.902 - € 3.896 Vakgebied: Begeleiding en bewaring Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 02-01-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

jouw werk als
Casemanager

 • Een grote mate van zelfstandigheid waarbij je wel kunt terugvallen op je collega's binnen een goed geolied team.
 • Alle procesinhoudelijke begeleiding van een gedetineerde, inclusief advisering bij overplaatsing, de detentiefasering of over het verlof.
 • Regelmatig overleg met andere afdelingen om de ontwikkeling en eventuele knelpunten te bespreken.
 • Het eerste aanspreekpunt naar buiten en dus het gezicht voor ketenpartners en veiligheidshuizen.
 • Doorgroeien tot bijvoorbeeld senior casemanager behoort tot de mogelijkheden.

Dit ga je doen


Het I-home is het re-integratiecentrum waar de gedetineerde wordt ondersteunt bij een succesvolle terugkeer naar het land van herkomst. Hierbij is uiteraard niet alleen het daadwerkelijke terugkeren van belang, maar wil de PI Ter Apel ook dat ze vaardigheden en competenties ontwikkelen die er voor zorgen dat ze in het land van herkomst een duurzaam crimineel-vrij leven kunnen opbouwen. Het I-home ondersteunt de gedetineerde hierbij.
Vanaf het moment dat de gedetineerde binnenkomt doe je een volledige screening, waarbij je actuele informatie over de gedetineerde verzamelt. Deze informatie gebruik je bij het opstellen van het detentie- en re-integratieplan (D&R-plan), voor een goede in-, door- en uitstroom. Daarnaast hou je contact met interne en externe ketenpartners.
We werken veel samen met in- en externe partners uit het netwerk waarbinnen we opereren. Het spreekt dan ook voor zich dat je het bestaande netwerkt goed onderhoudt en verder uitbouwt daar waar nodig. Daarnaast worden alle gedetineerden eens in de zoveel tijd besproken in het multidisciplinaire overleg.
Als Casemanager ben je een belangrijke schakel in het detentie- en re-integratieproces. Doordat je veel contact hebt met gedetineerden kan jouw dag soms pittig zijn. Het is dan ook prettig om te weten dat je in een fijn team terechtkomt waar je op terug kunt vallen.
Taken:

 • Draagt zorg voor aanwezigheid en inzet van DJI-personeel, vrijwilligers, stagiaires en of gedetineerden in het I-home tijdensopeningstijden.
 • Begeleid en instrueert de in het I-home actief zijnde DJI-personeel, vrijwilligers, stagiaires en of gedetineerden.
 • Voert intakegesprekken met gedetineerden.
 • Ondersteunt gedetineerden bij het opstellen van een betalingsregeling.
 • Ondersteunt de gedetineerde bij het achterhalen van zijn spullen.
 • Draagt zorg voor draaiboeken en standaardformulieren.
 • Voert overleg met vrijwilligersorganisaties over de inzet en is betrokken bij de selectie van vrijwilligers.
 • Voert overleg met MBO en HBO instellingen over de inzet van stagiaires en werft deze in voorkomende gevallen met de leidinggevende.
 • Begeleidt stagiaires bij het ondersteunen van de gedetineerden bij regelzaken en het stimuleren van zelfredzaamheid.
 • Houdt veranderingen op het gebied van wet en regelgeving op de vijf basisvoorwaarden bij en bespreekt de consequenties daarvan voor de werkwijze van het I-home.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE? Vacaturenummer: 48596

Mevrouw R. Groen, plaatsvervangend hoofd Detentie en Re-integratie

Shared Service Center DJI, Werving & Selectie 08807-54321

Dit neem je mee

 • Je hebt een hbo-diploma, richting social work of sociaal juridische dienstverlening.
 • Je hebt bij voorkeur relevante kennis van straf- en detentiewetgeving.
 • Je kunt gedragsstoornissen, psychiatrische stoornissen en inconsistent of afwijkend gedrag, zoals verslavingsgedrag herkennen en hier goed mee omgaan.
 • Kennis van sociale dienstverlening én modellen en methodes over gedragsbeïnvloeding is een pré.

Dit kun je verwachten

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Een pensioenregeling
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness
 • Vanaf 1 januari 2024 worden de salarissen met 1,5% verhoogd

 • Salarisniveau - min. Schaal 08 - max. Schaal 08
 • Maandsalaris - min. €2.902,00 - max. €3.896,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Contractduur - 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week - 27
 • Maximaal aantal uren per week - 27

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer 'binnen' mee met wat er 'buiten' gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Naast een boeiende werkplek waarbij je 'met recht' een bijdrage levert aan onze belangrijke maatschappelijke taak, kun je ook rekenen op een fijn pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met het Individueel Keuzebudget een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Verder zijn er opleidings- en doorgroeimogelijkheden, uitstekende regelingen voor ouderschapsverlof, aantrekkelijke reiskostenregelingen en bedrijfsfitness. Bij een fulltime dienstverband werk je 36 uur per week, bijvoorbeeld vier dagen van negen uur.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelInformatiemanager
Indicatie salaris (min – max]2902 – 3896
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVrijwilliger
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdji.nl/vacature/begeleiding-en-bewaring/casemanager-i-home-48596

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitterapel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Ter Apel en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.