COO Director BDO 19-12-2023

 1. Vacatures Ter Apel
 2. COO Director BDO 19-12-2023

Werken in Ter Apel

 

Introductie vacature 

COO/Director of Business Support Services

Ofichem Group

Ter Apel, Netherlands

Introductie

 • Directiefunctie met verantwoordelijkheid voor de overkoepelende stafdiensten binnen een business-unit structuur;
 • Strategisch sparringpartner van de DGA die de interne organisatie verder professionaliseert en synergie en efficiency aanbrengt over de business-units heen;
 • Verbinder met executiekracht; weet mensen mee te krijgen en zaken te realiseren;
 • Innovatief en internationaal familiebedrijf op het gebied van farmacie.

Onze opdrachtgever, Ofichem Group, is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid in omzet en resultaat. Derhalve zijn wij op zoek naar een: COO/Director of Business Support Servicesstrategisch denker, ondernemend en verbindend, Ter Apel.

Functie

Met de (internationale) groei neemt de complexiteit van de operatie toe. Om deze complexiteit te kunnen managen en synergiën te kunnen vinden binnen de diverse business units, is behoefte ontstaan aan uitbreiding van de directie in de vorm van een COO/Director of Business Support Services. Samen met de CFO en de CEO/DGA vorm je het directieteam waarbij je rapporteert aan de CEO. In deze uitdagende directiepositie ga jij een belangrijke bijdrage leveren aan de langetermijnstrategie van de Ofichem Group; in het bijzonder aan de Buy & Build strategie en de implementatie van de initiatieven die hieruit voortvloeien. Naast het realiseren van een future proof Ofichem en het behalen van de groeiambities, help jij Ofichem naar een hoger plan te tillen en dé autoriteit te worden binnen Nederland.

Daarnaast ben je op groepsniveau verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de organisatie, de organisatiecultuur en voor de interne positionering en professionalisering van de ondersteunende afdelingen HR, Integration M&A, Procurement, SHE en QA (verspreid over twee locaties).

Functie-eisen

Binnen dit familiebedrijf ben je als COO/ Director of Business Support Services een daadkrachtige, innovatieve en verbindende sparringpartner binnen zowel het directieteam als voor de business-unit managers. Je schakelt makkelijk op diverse niveaus en verbetert de besluitvorming, samenwerking en synergie op groepsniveau.

De gewenste persoonskenmerken voor deze directiefunctie betreffen: strategisch met sterke, operationele en empathische kwaliteiten. Je toont leiderschap, maakt verbinding en krijgt mensen mee. Tevens beschik je over executiekracht en weet je zaken te realiseren. Je hebt een open communicatiestijl, brengt focus aan en hebt een no-nonsense aanpakkersmentaliteit.

Daarnaast:

 • Beschik je over minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding en wo-denkniveau;
 • Heb je ruime en aantoonbare ervaring in de professionalisering van de interne organisatie van een sterk groeiend bedrijf en de integratie van acquisities;
 • Ben je werkzaam geweest in een vergelijkbare functie bij voorkeur binnen de farmaceutische sector, voedingsmiddelen sector, chemie of vergelijkbare industrie waarin met R&D-afdelingen, ISO-normeringen en laboratoria wordt gewerkt;
 • Beschik je over ruime leidinggevende vaardigheden en heb je een coachende leiderschapsstijl;
 • Ben je een verbinder, resultaatgericht en vasthoudend. Maar bovenal ben je nuchter, pragmatisch en hands-on;
 • Stuur je op langdurige klantrelaties en kwaliteit;
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pre.

Het in 1975 opgerichte Lab Ofichem is onder leiding van de tweede generatie uitgegroeid tot de huidige Ofichem Group: een internationale speler op het gebied van API's met locaties in Ter Apel en Leiden. Vanuit haar missie wil Ofichem Group een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en dier met goed, betaalbare medicijnen. Ofichem Group produceert, ontwikkelt en distribueert actieve substanties en medicijnen wereldwijd naar farmaceutische producenten. De productie van API's gebeurt volgens de Good Manufacturing Practices (GMP) richtlijnen. Ofichem Group stelt hoge eisen op de gebieden van GMP, Safety Health Environment (SHE) en ISO 9001. Ofichem Group levert innovatieve oplossingen die de prestaties van geneesmiddelen op de mondiale markten beschermen en verbeteren.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een trots familiebedrijf met een open en direct karakter. Je speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering en groei van deze organisatie met zeer betrokken en integere collega's. Ofichem Group biedt een goede beloning gebaseerd op een marktconform salaris, 8% vakantiegeld, 28 vakantiedagen en een auto van de zaak. Je standplaats is Ter Apel, maar regelmatig bezoek je ook de locatie in Leiden en eventuele toekomstige locaties.

Solliciteren bij

De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Jouw sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan toegestuurd worden ter attentie van , onder vermelding van vacaturenummer 661, via het sollicitatieformulier op onze website.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelSales Director
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheAccountancy
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.europharmajobs.com/job_display/248573/COO_Director_of_Business_Support_Services_Ofichem_Group_Ter_Apel?Data,%20Programming%20and%20Statistics%20(33)=&Manufacturing%20and%20Logistics%20(67)=&Medical%20(30)=&Pre-clinical%20Research%20and%20Development%20(101)=&Quality%20Assurance%20(53)=&Regulatory%20Affairs%20(24)=&Sales,%20Marketing%20and%20Communications%20(11)=

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitterapel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Ter Apel en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.