Verpleegkundig Specialist GGZ Dienst Justitiële Inrichtingen 24-01-2024

 1. Vacatures Ter Apel
 2. Verpleegkundig Specialist GGZ Dienst Justitiële Inrichtingen 24-01-2024

Werken in Ter Apel

 

Introductie vacature 

Verpleegkundig specialist GGZ

Het gaat niet zo goed met . Wie pakt dat op? Als verpleegkundig specialist GGZ binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel ben je de regiebehandelaar die dicht op de dossiers zit. Meestal spreek je de gedetineerden zelf. Met het team lever je de beste psychisch-medische zorg op maat. In deze unieke omgeving vol boeiende dossiers, dynamiek en collegialiteit, maak jij het verschil.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 3.662 - € 5.586 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Master/doctoraal Reageren voor: 02-02-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Het gaat niet zo goed met . Wie pakt dat op? Als verpleegkundig specialist GGZ binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel ben je de regiebehandelaar die dicht op de dossiers zit. Meestal spreek je de gedetineerden zelf. Met het team lever je de beste psychisch-medische zorg op maat. In deze unieke omgeving vol boeiende dossiers, dynamiek en collegialiteit, maak jij het verschil.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 3.662 - € 5.586 Vakgebied: Zorg, welzijn & behandeling Opleiding: Master/doctoraal Reageren voor: 02-02-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


Soms is de hulpverlening die DJI biedt een flinke stap op de weg terug naar de maatschappij. Vaak is rust en stabiliteit ook belangrijk om de tijd van detentie zo goed mogelijk door te komen. Dat klinkt misschien simpel, maar er zit meer achter. Het belangrijkste deel van een gesprek is vaak dat wat níet wordt gezegd. Daarom zijn kijken, luisteren en observeren minstens zo belangrijk. In combinatie met het zorgvuldig vastleggen van zorggegevens. Het analyseren en behandelen van problemen die met gedachten, emoties en biologische stoornissen te maken hebben spelen een belangrijke rol bij het toekomstperspectief van de gedetineerden en patiënten. Als zorgprofessional bij DJI draag je bij aan de veiligheid van de samenleving.

Dit ga je doen


Als verpleegkundig specialist GGZ ben je een zelfstandig bevoegd behandelaar met een eigen beroepsverantwoordelijkheid. Met je collega's zorg je dat het psychisch-medische zorgsysteem van de penitentiaire inrichting (PI) Ter Apel goed werkt. Jij geeft inhoud en richting aan geestelijk gezondheidszorg op maat voor onze justitiabelen. Meer dan 50 nationaliteiten kunnen hier voorbijkomen. Mensen die soms al problemen hadden voordat ze een strafbaar feit pleegden. Denk aan persoonlijkheidsstoornissen, verslaving of psychoses.
Als regiebehandelaar houd je overzicht over het hele spectrum. Preventie, behandelen, begeleiden en ondersteunen binnen de sociale context van de PI, horen bij je takenpakket. Je werkt daarvoor nauw samen met de andere behandelaren en de huisarts. Er staan veel intakes en andere gesprekken met gedetineerden in je agenda. Toch kan je dag heel anders lopen dan gepland. Altijd spring je in bij onverwachte incidenten. Bijvoorbeeld als een gedetineerde op de groep plotseling erg angstig, depressief of in de war is. Of bij een beoordeling van iemand in isolatie. Je kijkt ook waar risico's liggen als er een nieuwe gedetineerde binnenkomt. En welke maatregelen we daarbij moeten nemen. In je veelzijdige takenpakket vind je onder andere:

 • stellen van diagnoses, gedragsdeskundige beoordelingen en indicaties
 • uitzetten van behandeltrajecten en opstarten van psychologische interventies
 • beoordelen van mogelijk suïcide-risico bij individuen en nemen van maatregelen
 • voorschrijven van medicatie op maat, bij ingewikkelde dossiers in overleg met de psychiater
 • gevraagd en ongevraagd adviseren van de lijnorganisatie en het managementteam (MT) over aanpassingen in het zorgbeleid

Het psychomedisch overleg (PMO) is een belangrijk onderdeel van je werk. De medische dienst en huisarts werken in dit overleg samen aan het nemen van de juiste besluiten rond behandelingen. Hier verdelen we het werk. Jij zit dit overleg voor of levert een belangrijke bijdrage. Ook stem je werkzaamheden en afspraken af. En je bevordert de communicatie tussen het PMO en andere betrokkenen. Met adviezen, instructies en aanbevelingen help je bij de deskundigheidsbevordering van je collega's.
"We helpen mensen van zoveel verschillende achtergronden, culturen en religies binnen Ter Apel. Ze zitten vast en moeten terug. Dat doet iets met ze. Daar zit vaak onze uitdaging. Voor psychologen en verpleegkundig specialisten een unieke plek, met veelzijdig werk voor een bijzondere doelgroep."

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?

Mevrouw H. Krooshof, manager Zorgverlening

Shared Service Center DJI, Werving & Selectie 08807-54321

Jouw eigenschappen zijn belangrijker dan je ervaring. Jij houdt van multidisciplinair samenwerken en bent analytisch. Je reageert flexibel op veranderingen in de planning. En houdt je goed staande in deze dynamische werkomgeving. Daarbij blijf je toegankelijk voor iedereen, van gedetineerde tot afdelingshoofd. Met jouw communicatieve vaardigheden ben je bovendien overtuigend en een fijne overlegpartner. Bovendien ben je helder in het rapporteren van je bevindingen en conclusies.

 • een BIG-registratie als verpleegkundig speciallist (VS)
 • gespecialiseerde kennis van de klinische en forensische psychologie, verslavingsproblematiek, gedrags- en milieutherapie
 • de vaardigheid om professionele inzichten en begrippen te vertalen naar praktische adviezen die passen binnen een penitentiaire context

 • Een Individueel Keuzebudget. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 11 - max. Schaal 11
 • Maandsalaris - min. €3.662,00 - max. €5.586,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)
 • Minimaal aantal uren per week - 36
 • Maximaal aantal uren per week - 36

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer 'binnen' mee met wat er 'buiten' gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Er zit meer achter werken bij DJI

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Gedetineerden worden uiteindelijk gewoon weer iemands buur. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat. Om dat te bereiken moet je verder kijken, voorbij aan wat iemand gedaan heeft.

Spreekt werken bij DJI je aan?


Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG?

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVerpleegkundig Specialist
Indicatie salaris (min – max]3662 – 5586
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdji.nl/vacature/zorg-welzijn--behandeling/verpleegkundig-specialist-ggz-47367

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitterapel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Ter Apel en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.