Teamleider Beveiliging Dienst Justitiële Inrichtingen 05-03-2024

 1. Vacatures Ter Apel
 2. Teamleider Beveiliging Dienst Justitiële Inrichtingen 05-03-2024

Werken in Ter Apel

 

Introductie vacature 

Onder jouw leiding wordt de veiligheid in de Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel 24/7 gewaarborgd. Zo werk jij als Teamleider Beveiliging niet alleen mee aan een veilige omgeving voor gedetineerden, medewerkers en bezoekers, maar ook aan de beveiliging van de gebouwen en een veilig verloop van de activiteiten. Een functie met een grote verantwoordelijkheid en waar de dynamiek elke werkdag aanwezig is.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Beveiliging Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 19-03-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Onder jouw leiding wordt de veiligheid in de Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel 24/7 gewaarborgd. Zo werk jij als Teamleider Beveiliging niet alleen mee aan een veilige omgeving voor gedetineerden, medewerkers en bezoekers, maar ook aan de beveiliging van de gebouwen en een veilig verloop van de activiteiten. Een functie met een grote verantwoordelijkheid en waar de dynamiek elke werkdag aanwezig is.

Standplaats: Ter Apel Aantal uur: 36 - 36 Maandsalaris: € 2.945 - € 3.954 Vakgebied: Beveiliging Opleiding: Bachelor - HBO Reageren voor: 19-03-2024 Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd


DJI staat voor een veilige werk- en leefomgeving voor medewerkers, gedetineerden en bezoekers. Een omgeving waarbinnen de straf of maatregel kan worden uitgevoerd en de gedetineerde zijn of haar toekomst kan voorbereiden. Jij kijkt dus voorbij aan wat iemand gedaan heeft en hebt nauw contact met diverse in- en externe partijen. De rode draad: gedetineerden hebben rechten, maar ook plichten. In de penitentiaire inrichtingen gelden huisregels waaraan zij zich moeten houden.


De PI Ter Apel is volop in ontwikkeling. Zo is de afgelopen tijd het aantal medewerkers binnen onze PI sterk gegroeid. Dat vraagt om de juiste sturing en daar kom jij in beeld als bevlogen en daadkrachtige leidinggevende. De kernbegrippen die je in deze functie tegenkomt zijn autonomie, managen, vernieuwen en delegeren.
Dit doe je aan één of meerdere teams van de beveiliging. Je ziet er op toe dat er een adequate uitvoering van de beveiliging is en je bent gericht op de kwalitatieve groei van de medewerkers. Maar daar stoppen jouw werkzaamheden nog niet, denk maar aan het bijdragen aan het jaarplan van de complexbeveiliging en wanneer er calamiteiten en incidenten zijn, treed je op en evalueer je de uitvoering en de kwaliteit van regels, richtlijnen en procedures rond beveiliging en veiligheid. Je hebt enorm veel kennis en deze kennis draag je over aan de medewerkers. Verder ben je uitstekend in staat om personeelsgesprekken te voeren.
In jouw werk kan je te maken krijgen met calamiteiten. Dit betekent dat het aan jou is om in no-time werkzaamheden te delegeren en weloverwogen keuzes te maken, dit met het oog op de veiligheid van iedereen. Hiervoor schakel je ook nauw met verschillende afdelingen en collega's. Dit maakt dat je in deze functie regelmatig te maken hebt met verschillende belangen, maar daar deins jij niet voor terug. Integendeel zelfs, vanuit jouw heldere en concrete communicatie in zowel operationele overleggen als op de werkvloer weet je snel te schakelen in deze dynamische omgeving en verbindingen te leggen.

VRAGEN OVER DEZE FUNCTIE?

De heer , 08807-42100

Geert ten Brink, recruiter Werving & Selectie Noord

 • Je beschikt over minimaal MBO 4 diploma, bij voorkeur diploma HBO-Veiligheidskunde;
 • Je bent gericht op het coachen en ontwikkelen van medewerkers;
 • Je bent gericht bent op het coachen en ontwikkelen van medewerkers;

 • Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en stel je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) of vakantiedagen
 • Volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer
 • Studiemogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling
 • De mogelijkheid gebruik te maken van bedrijfsfitness

 • Salarisniveau - min. Schaal 08 - max. Schaal 08
 • Maandsalaris - min. €2.945,00 - max. €3.954,00 (bruto o.b.v. 36 uur)
 • Dienstverband - Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)

er zit meer achter werken biJ Penitentiaire Inrichting Ter Apel

Je krijgt zo'n tweehonderd collega's in allerlei functies. Denk aan penitentiair inrichtingswerkers, complexbeveiligers en arbeidsbegeleiders. Wat jullie gemeen hebben is de professionele en respectvolle zorg voor ruim zestig nationaliteiten en honderd culturen. Meer nog dan op andere locaties beweegt de dynamiek van de sfeer 'binnen' mee met wat er 'buiten' gebeurt, zoals onveilige situaties in de landen van herkomst. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je baan merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

De Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel is zowel een Huis van bewaring als een Gevangenis voor personen die geen rechtmatig verblijf in Nederland hebben. De personen die in Ter Apel in detentie zitten hebben een strafbaar feit gepleegd, Na of tijdens detentie gaan de vreemdelingen terug naar het land van herkomst. In samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), de Vreemdelingenpolitie en de IND worden de vreemdelingen tijdens de detentie voorbereid op een terugkeer naar hun land van herkomst.
Aan de inrichting is een groot productiebedrijf verbonden waarin gedetineerden overdag werken. Gemiddeld verblijven 60 tot 70 nationaliteiten in de PI ter Apel. Het is een inrichting die werkt aan een intercultureel werk- en leefklimaat in een internationale omgeving binnen een noodzakelijke hoge graad van beveiliging. Vanzelfsprekend is de internationale criminaliteit ruim vertegenwoordigd in deze penitentiaire inrichting.

PI Ter Apel biedt plaats aan 456 gedetineerden

De gemiddelde verblijfstijd van een gedetineerde is 320 dagen.

Het totale personeelsbestand van PI Ter Apel bestaat voor 25% uit vrouwen en 75% uit mannen.

Je bent samen met je team én gedetineerden verantwoordelijk voor een terugkeer in de maatschappij. Je werkt hier aan veiligheid door mensen vooruit te helpen. Positieve verandering begint met het besef dat het een optelsom is van de kleinste successen. Die leiden tot groots resultaat.

 • Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan. Dit zorgt ervoor dat je bij DJI, of bij eventuele andere rijksonderdelen, makkelijk kan solliciteren. Slechts enkele velden zijn verplicht om in te vullen. Meer informatie hierover vind je in onze sollicitatieprocedure .
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat?
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Voor alle functies binnen DJI is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist. DJI vergoedt de kosten voor de aanvraag van een VOG. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl .
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Tijdens het sollicitatietraject willen we je graag beter leren kennen en kun je ook kennismaken met ons.

Wanneer je solliciteert op een functie bij DJI dan maak je eenmalig een account aan.

Dit zorgt er voor dat je bij DJI of bij eventuele andere rijksonderdelen makkelijk kan solliciteren.

Daarnaast houden we je telefonisch of per mail op de hoogte van de vervolgstappen van het selectietraject.

Wanneer de vacaturehouder of manager je cv en motivatiebrief positief heeft beoordeeld krijg je een uitnodiging voor een eerste gesprek. Dit is een kennismaking met de organisatie. Bereid je goed voor door je in te lezen over de functie en de locatie waar je solliciteert. Natuurlijk is dit ook het uitgelezen moment voor jou om te kijken of DJI ook bij je past!

Het (online) assessment (voor bepaalde functies).

Voor sommige functies wordt een (online) assessment afgenomen. Zo ja, dan staat dat vooraf in de vacaturetekst aangegeven. Dit assessment wordt meestal tussen het eerste en tweede gesprek afgenomen. De selectiepsycholoog plant, het liefst zo snel mogelijk, met jou het assessment in. Het assessment bestaat meestal uit een rollenspel en een capaciteitentest.

Bij een tweede sollicitatiegesprek draait het erom dat de organisatie en jij erachter komen of jullie de juiste match zijn. Het tweede gesprek is dan ook meestal met een aantal collega's met wie je zou gaan samenwerken. Dus ook nu is het belangrijk een goede eerste indruk achter te laten zodat je ook deze gesprekspartner voor je kunt winnen.

Bij DJI kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden. Naast een mooi salaris bieden wij een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB maak je keuzes die passen bij je eigen wensen, afgestemd op je persoonlijke levensfase en doelen. Onze uitstekende studiefaciliteiten zorgen ervoor dat je je kunt blijven ontwikkelen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Na het arbeidsvoorwaardengesprek ontvang je een e-mail van Dienst Justis met het verzoek om een 'Verklaring Omtrent het Gedrag' (VOG) aan te vragen. Deze VOG is noodzakelijk om in dienst te kunnen treden bij DJI. Wil je weten of je recht hebt op een VOG? Dat kan je hier checken: vogcheck.justis.nl of op watdevog.nl.

''Soms denk ik: had ik deze stap maar vijftien jaar eerder gezet''

Chella werkt als complexbeveiliger bij penitentiaire inrichting Ter Apel

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelTeamleider Beveiliging
Indicatie salaris (min – max]2945 – 3954
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijdji.nl/vacature/beveiliging/teamleider-beveiliging-50103

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitterapel.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Ter Apel en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Ter Apel: